عبير احمد محمود ابو زيد



a.zaid@tu.edu.sa
إسم المؤهل جامعة المؤهل تاريخ المؤهل
الدكتوراه في احيا دقيقه جامعه القاهره 11/11/1426
اسم البحث تاريخ تقديم البحث رابط البحث
A Sustainable Approach for the Synthesis of Metallic Nanoparticles and its Application as Antimicrobial Agents 1442-01-13 12:00:00 ص
Direct Z-scheme of Cu2O/TiO2 enhanced self-cleaning, antibacterial activity, and UV protection of cotton fiber under sunlight 1440-05-26 12:00:00 ص
Evaluation of mustard seed properties and the antibacterial potential in meat preparation. 1439-10-17 12:00:00 ص
Abu Zaid, A.A.(2018). Study the effect of probiotic bacteria isolated from foods of on pathogens. . 1439-05-15 12:00:00 ص
. Evaluation of nutritive values and microbial content of wheat grains treated with some types of nano particles to control Sitophilus granaries(L). . 1439-05-15 12:00:00 ص
Chemical composition and biological evaluation of permeated product (Miso) from soybean, Barely and Okara.., 1438-10-07 12:00:00 ص
Antibacterial effect of green synthesis silver nanoparticles against Escherichia coli 1438-02-01 12:00:00 ص
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Plants Extract Activities 1437-11-29 12:00:00 ص
Detection of Klebsiella pneumonia in raw food and their antibiotic resistance 1437-07-24 12:00:00 ص
Antibacterial effect of some types of nanoparticles against methicillin- resistant Staphylococcus aureus isolated from milk. 1437-04-22 12:00:00 ص
Antioxidant and Anticancer Activity of Spirulina platensis Water Extracts 1436-10-16 12:00:00 ص
Influence of Spirulina platensis Cyanobacterium on Some pathogenic bacteria isolated from different diets 1436-04-12 12:00:00 ص
Effects of Mustard oil on oxidative stress parameters of male mice . . 1435-04-01 12:00:00 ص
Antibiofilm formation and anti-adhesive (to HEp-2 cells) effects of rosemary water extract against some food-related pathogens
إسم الجهة الخبرة من إلي
رئيس بحوث معهد بحوث تكنولوجيا الاغذية 19/07/1440 30/06/1441
باحث أول بتاريخ 27-12-2011 بالقرار رقم 390 تاريخ 22/1/2012 16/03/1433 19/05/1441
باحث بالقرار 1436 20/4/2006 20/01/1427 13/03/1433
باحث مساعد (4266) 15/9/2001- قرار (7088 )11/12/2001 19/11/1421 15/01/1427
كادر عام ثالث بالقرار رقم5/1434 20/6 /2000 قرار استلام العمل 1754 بتاريخ 22/7/20 27/08/1414 07/11/1420
إسم الدورة المكان تاريخ الدورة
مهارات التعامل مع ضغوط الحياة 13/02/1442
اعداد الدراسة الذاتية 11/02/1442
Good practices and HACCP Prerequisites has attended the Agric and Agric- food Canada and Guelph Food technology center in house training held in Feb. كندا 25/06/1441
• البحث فى القواعد الطبية 28-11-2016 جامعة الطائف 28/02/1438
• التعرف على المجتمع الاكاديمى :المجلات العلمية وفهرستها فى المكتبات الرقمية وقواعد البيانات البيلوغرافية 8-11-2016 جامعة الطائف 08/02/1438
• How to search wiley online Library resources held on 23-10-2016 جامعة الطائف 22/01/1438
• Introduction to Nano held on 9-11-2016 جامعة الطائف 10/12/1437
HACCP systems requirements & implementing has attended the Agric and Agric- food Canada and Guelph Food technology center in house training held in Feb. . كندا 03/02/1428
Egyptian Accreditation Council EGAC training program on understanding and implementing of ISO/ IEC 17025 , from الهيئة العامة لاعتماد المعامل 17/08/1427
Food Safety during food processing (EHGYPAIN & Spanish Food Safety center ) 19-23 April 2006 اسبانيا 21/03/1427
HACCP system : Hazard analysis and critical control points (EHGYPAIN & Spanish Food Safety center ) 9-13 April 2006 اسبانيا 11/03/1427
Organized by AINIA ( Food Technologic Institute) Valencia ( Spain) , March 7th of 2003 AINIA 07/01/1424
الجائزة/براءة الاختراع الجهة المانحة التاريخ
جائزة نشر علمى جامعة الطائف 20/06/1441
جائزة نشر علمى جامعة الطائف 12/11/1434
جائزة نشر علمى جامعة الطائف 17/03/1433
جائزة نشر علمى جامعة الطائف 12/03/1432
مسمي اللجنة نوع اللجنة تاريخ الإنضمام
عضو مقييم بلجنة اعتماد المعامل بالمركز الوطنى للاعتماد التابع لوزارة الصناعة مصر القاهرة. داخل الجامعة 15/01/1427
اعتماد معامل الميكروببولوجى 17025 داخل الجامعة 05/01/1426
ملف السيرة الذاتية